1. Scopul politicii de confidențialitate

eFizica.ro tratează cu maximă importanță relația cu elevii candidați în program, cu profesorii, cu sponsorii și partenerii, precum și cu participanții la evenimente și alte părți interesate. eFizica.ro își propune să ofere un nivel adecvat de protecție a prelucrării datelor cu caracter personal pentru a-și mentine și îmbunătăți relațiile de parteneriat, încrederea și reputația. eFizica.ro aduce la cunoştinţă fiecărui utilizator – persoana fizică - că datele cu caracter personal sunt prelucrate în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 si al Regulamentului (UE) 2016/679 - GDPR.

Politica de confidențialitate urmărește să ofere un cadru aplicat la nivel internațional în cadrul eFizica.ro pentru a atinge un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, în beneficiul tuturor părților implicate.

Această politică cuprinde principii general acceptate privind protecția datelor, fără a înlocui cadrul legal existent. Politica este în acord cu dreptul European și dreptul intern cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și se aplică operațiunilor din cadrul eFizica.ro. eFizica.ro se angajează ca această politică să respecte pe deplin legile naționale și Europene aplicabile cu privire la protecția datelor personale și libera circulație a acestora.

Această politică nu se aplică datelor anonime, cum ar fi datele statistice. Cu toate acestea, simpla absență a unui nume nu implică faptul că datele sunt anonime, ar trebui să fie imposibilă identificarea directă sau indirectă a unei persoane vizate.

2. Angajamentul nostru față de confidențialitate

Depunem eforturi pentru a proteja website-ul, serviciile şi utilizatorii noştri impotriva accesului neautorizat sau a modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate a informaţiilor pe care le deţinem.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastră (de exemplu informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sanătatea), cu excepția cazului in care ne furnizați in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interacțiunea dumneavoastră cu website-ul nostru sau prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie voință si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre dacă nu considerăm ca prelucrarea acestora este necesară pentru un scop legitim al eFizica.ro., cu excepția cazului in care ați făcut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe website-urile noastre numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le păstram.

Nu vom divulga/vinde niciodată unor terți neautorizați informații confidențiale și ne vom asigura prin mijloacele care ne stau la dispoziție că aceste informații sunt in siguranță.

Nu încurajam SPAM-ul, nu comercializam, nu oferim, nu facem schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulgam adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comertului electronic, eFizica.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau o alta persoana.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin email la adresa efizica01@gmail.com. Dreptul de a va modifica si sterge datele detinute de eFizica.ro.

În vederea exercitării drepturilor dumneavoastră, respectiv: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat), dreptul de a vă retrage consimțământul inițial, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul al restrciționarea prelucrării sau dreptul de a depune o plangere în calitate de subiect al prelucrării datelor, vă rugăm să ne scrieți la adresa efizica01@gmail.com.

Prelucrarea mesajelor prin e-mail se face doar în scopul desfășurării corespondenței cu dvs. Dacă aveți întrebări în legătură cu prelucrarea corespondenței dumneavoastră și a datelor cu caracter personal, le puteți include în mesajul pe care ni-l adresați.

3. Ce informații colectăm despre dumneavoastră

Servicii și link-uri terte părti. Pentru a oferi servicii noastre folosim servicii oferite terte părti. Acestea includ:

Analiza si monitorizare trafic
Aplicatiile sunt folosite pentru monitorizarea si analiza comportamentului utilizatorului utilizatorilor pe site. Informatia este folosită pentru imbunătăţirea serviciilor. Aceste servicii nu au acces la numele dumneavoastră sau alte informatii personale.

In oferirea serviciilor vom include legături web către site-uri terte. Aceste site-uri au propriile politice de confidentialitate. Pentru că site-urile către care facem legături nu sunt in controlul nostru, astfel că vă recomandam să cititi termenii și politicile de confidentialitate ale acestora in momentul accesării.

De fiecare dată cănd vizitați eFizica.ro, colectăm automat următoarele date statistice:

date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la internet, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil; date despre vizita dumneavoastră, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secvența de clicuri catre, prin și de la website-ul nostru (inclusiv data și ora), informațiile pe care le-ati vizualizat sau căutat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de răspuns al paginilor, erorile de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor conținuturi), informații privind interacțiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul utilizatorilor și orice număr de telefon folosit pentru a apela sau orice adresă de e-mail folosită pentru a ne contacta.

eFizica.ro are obligația de a păstra datele dvs. cu caracter personal numai pe perioada în care sunt necesare scopului pentru care sunt prelucrate. Statisticile anonime sunt stocate mai mult timp, dar nu mai conțin date cu caracter personal (cu excepția cazului în care acestea trebuie să fie stocate din alte motive).

Nu vom retine informatiile dvs. mai mult timp decat este necesar conform cerintelor legale.

4. Securitatea datelor

Păstrăm datele dumneavoastră pe servere găzduite de terțe părți (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor părți cloud - ”cloud-based services”). Folosim măsuri tehnice și organizatorice adecvate, menite să vă protejeze datele cu caracter personal și să impiedice accesul neautorizat. Am intrat in relații contractuale cu terțe părți care ofera servicii de găzduire și aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizațională și tehnică a datelor cu caracter personal. Sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastră pentru a accesa părți ale website-ului nostru.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigură. Desi vom face tot posibilul pentru a vă proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise pe website-ul nostru; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastră risc. Dupa ce primim datele dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a incerca să impiedicăm accesul neautorizat.

5. Modificări ale politicii de confidențialitate

Dacă considerăm că este necesară o schimbare a regulilor de confidențialitate, vom publica respectivele modificări în aceasta pagină pentru a vă informa cu privire la tipurile de informații pe care le colectăm și modul în care le utilizăm. Dacă aveți intrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate, vă rugam să ne scrieți pe adresa efizica01@gmail.com.

Vă mulțumim!

***
Ultima actualizare: 30 aprilie 2022.