Drum lin către stele, Domnule Profesor Doctor Adrian Dafinei !
Gânduri către infinit.....Domnul Profesor Doctor Adrian Dafinei a fost o personalitate marcantă în lumea fizicii, cu contribuții remarcabile la platforma efizica.ro. Prin pasiunea sa pentru învățare și cercetare, domnia sa a adus o valoare semnificativă, furnizând conținut de înaltă calitate și informații actualizate în domeniul fizicii.
Cu o abordare didactică inovatoare, Prof. Dr. Adrian Dafinei a transmis cunoștințe complexe într-un mod accesibil, inspirând elevii pasionați de fizică sau colegii. Prin prezența sa activă pe efizica.ro, domnul profesor a contribuit semnificativ la dezvoltarea comunității online dedicate științelor fizice, consolidând astfel poziția platformei ca o resursă de referință în domeniu.
Prin expertiza sa vastă și pasiunea pentru transmiterea cunoștințelor, Prof. Dr. Adrian Dafinei a fundamentat și a promovat site-ul efizica.ro ca o resursă esențială în domeniul fizicii. Contribuțiile sale au lăsat o amprentă semnificativă, inspirând și ghidând generații de studenți și pasionați de fizică.
Cu recunoștință, ne aducem aminte de devotamentul său pentru educație și impactul durabil pe care l-a avut asupra comunității efizica.ro.

Domnul Profesor Doctor Adrian Dafinei a fost un erou al lumii fizicii românești, având un rol cheie în organizarea concursurilor naționale de fizică și în coordonarea timp de 25 de ani a Lotului Național Român de Fizică, participant la olimpiadele internaționale. A fost membru în boardul Olimpiadei Internaționale de Fizică, a Olimpiadei Internaționale de Fizică a Țărilor din Asia și a Olimpiadei Europene de Fizică.
Am avut șansa de a participa la pregătirile teoretice și experimentale, desfășurate de domnul profesor Adrian Dafinei în cadrul Loturilor de Fizică și am deprins de la dânsul modul de a aborda și de a înțelege în profunzime multe subiecte complexe de fizică. Domnul profesor fost un model pentru noi, ne-a oferit susținerea și încrederea de a atinge performanța și ne-a orientat destinele spre excelența în fizică. De aceea, îi vom fi mereu recunoscători și îndatorați să îi continuăm munca prin care România să devină o parte importantă pe harta fizicii mondiale.
Domnul Profesor Doctor Adrian Dafinei ne-a fost și un mentor personal, învățându-ne cum să abordăm competițiile de fizică și la nivel psihologic și ne-a fost mereu alături ca să ne motiveze. Adesea îl vedeam concurând alături de noi, nu în timpul probelor, ci după, în cadrul moderărilor, cu aceeași dedicare și pasiune împărtășită de fiecare dintre noi. Eforturile dânsului de-a lungul anilor au fost recompensate prin onoarea de a fi membru în Advisory Committee din cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică și prin invitațiile de a participa cu Lotul de Fizică ale României la multe concursuri prestigioase din întreaga lume, ca de exemplu Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia.
Lumea a pierdut un fizician talentat, familia lui un tată și un bunic iubitor, iar lumea fizicii din România unul dintre cei mai dedicați coordonatori de olimpiade și cei mai dedicați oameni ai performanței în fizică.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!